Leave Your Message

Fa'agasologa o le Fausiaina o Porcelain

2024-01-31

Fa'ato'a loloto o fanua sima fale

O le fa'ata'ita'iina o faiga fa'atekonolosi 'ese'ese e avea ai i tatou ma ta'ita'i i le fanua


O le faiga o le porcelain e masani ona aofia ai laasaga nei:

3D faʻataʻitaʻiga mamanu ma gaosiga:

Muamua faia le mamanu o oloa, ona fai lea o se faʻataʻitaʻiga, lea o le a faʻateleina i le 14% ona o le faʻaitiitia pe a uma le faʻagasologa o le fana. Ona fai lea o se fa'amea fa'ama'i (master mold) mo le fa'ata'ita'iga.

Faia o le limu:

Afai o le tuʻuina muamua o le matai sili e fetaui ma manaʻoga, e faia le faʻaogaina o le masini.

Liligi i totonu o le limu fa'ama'i:

Liligi le slurry sima vai i totonu o le fa'amea fa'ama. O le gypsum e mitiia nisi o le susu i totonu o le slurry, e fausia ai le puipui poʻo le "embryo" o le oloa. O le mafiafia o le puipui o le oloa e faʻatatau saʻo i le taimi o loʻo i ai le mea i totonu o le limu. A maeʻa ona oʻo i le mafiafia o le tino e manaʻomia, e sasaa i fafo le slurry. Gypsum (calcium sulfate) e maua ai le ma'a lime ma fesoasoani e fa'amausali i se tulaga e mafai ona aveese mai le lime.

Fa'amago ma Teuteina:

O le oloa ua mae'a e fa'amamago ma teuteu su'iga ma le le atoatoa. Fa'afana ma fa'aiila: E fa'amumu le oloa ile vevela ole 950°C. O le oloa faʻamu e faʻasala ma toe faʻafefe i totonu o se ogaumu i le 1380 ° C, e masani lava i se siosiomaga faʻaititia.

teuteuga:

O le teuteuga o mea pa'epa'e e fa'aogaina ai mea fa'a'isala fa'alelei, lanu e maua ai metala taua e pei o le auro po'o le platinum, ma masima teuteu (metal chlorides). Teuteu i le faiga masani ma toe tuu i totonu o le ogaumu, o le taimi lea i le 800°C.

Asiasiga ma uta:

O oloa e asiasia ma le totoa pe a maeʻa le malulu ma faʻapipiʻi i pusa puipui faʻapitoa aʻo leʻi lafoina. O laasaga masani ia mo le faia o oloa porcelain.